NATURLIGVIS - historiefortællinger om videnskab og teknologi

Derfor er det godt, når det går galt!

April 14, 2019 Cecilie B. Magnussen, Nalle Kirkvåg & Frederik Stilling Season 1 Episode 17
NATURLIGVIS - historiefortællinger om videnskab og teknologi
Derfor er det godt, når det går galt!
Show Notes Chapter Markers

Tænker du nogensinde på, hvordan naturvidenskaberne kommer frem til deres resultater? Det er nemlig ikke helt let og ofte, går det helt galt på vejen mod det brugbare resultat!
Men der er sjældent fokus på det, der går galt; altså processen og den lange vej mod det gode resultat. Så det handler NATURLIGVIS om denne gang plus om nysgerrighed og Johannes fortabte påskeferie...

At det ofte skal gå galt, inden et brugbart forskningsresultat ligger klar, er en pointe, vi længe har ville dele med dig; ja faktisk lige siden Vi asfalterer, mens vi kører 2 samt Hvad er rullemodstand? og På tur i rullelaboratoriet.

Medvirkende i denne podcast er Johanne Davidsen, der er Ph.d. stipendiat og cand.scient., Jesper Hansen, professor på Centre for Frustrated Molecular Interactions samt Jesper Troelsen; alle fra Roskilde Universitet.

Musikken er komponeret af Frederik Stilling. NATURLIGVIS produceres af Polykrom Media i samarbejde med RU Radio; Roskilde Universitets helt egen studenterradio.

Nalle Kirkvåg har interviewet, klippet, lyddesignet osv. på vegne af Polykrom Media 🤓

Jesper Troelsen: der skal fejl til, for at det er 'rigtig' (natur)videnskab
Hør hvorfor, at det ér godt, når det går galt!
Det skal både være svært og ikke helt virke fra start, for at 'rigtigt' og ny viden kan opstå. Johanne Davidsen fortæller...
Det er nysgerrighed, der driver det; uden den kan du ikke stille alle de 'rigtige' spørgsmål. Jesper Hansen plus Johanne Davidsen fortæller.
Forskellen på videnskab og politik er = mest mulig sikker viden vs. ideologi og holdninger til/om verden...
Johannes fortabte påskeferie: om dengang fejl førte til et bedre resultat plus en del alenesomhed...
Rulletekster plus tak for denne gang...