NATURLIGVIS - historiefortællinger om videnskab og teknologi

Glasset, der skal bære fremtiden: EN NY BEGYNDELSE (1:8)

December 21, 2019 Cecilie B. Magnussen & Nalle Kirkvåg Season 2 Episode 30
NATURLIGVIS - historiefortællinger om videnskab og teknologi
Glasset, der skal bære fremtiden: EN NY BEGYNDELSE (1:8)
Show Notes

I sommeren 2019 gik Carlsberg, Roskilde Festival, Plastik Change, Grøn, Northside, Tinderbox og Hotri Storkøkken sammen om at gøre de fire festivaler mere bæredygtige. 
Målet var bl.a. at nedbringe overforbruget af plastik. Frem til 2018 blev der årligt langet 2 millioner ølglas i engangsplastik over disken på de fire festivaler. Men i '19 blev disse udskiftet med vaskbare genbrugsplast-ølglas .

I flg. Carlsberg er de nye glas ”et led i Carlsberg-gruppens samlede bestræbelser på (…) at miljøbelastningen mindskes” med det formål ”bl.a. at opnå nul CO2-udledning”; Carlsberg har nemlig en ambition om at fuldt ud at efterleve Paris aftalen (mere om den på engelsk her).

Så velkommen til vores nye serie i 8 afsnit om kampen mod overforbrug af plastik samt CO2-redaktion. Og en undersøgelse af, om det nu også så bæredygtigt med ølglas i genbrugsplast, som Carlsberg, Roskilde Festival og Grøn hævder?

Værter: Cecilie B. Magnussen og Nalle Kirkvåg. Redigeret af Anette Hallstrøm og Dea Cesar. Musik: Rihanna: Cheers (Drink to That), AIR: Space Maker og Rupert Hine: Psycho Surrender.
NATURLIGVIS er produceret af socialøkonomiske Polykrom Media i samarbejde med RU Radio

Nalle Kirkvåg har interviewet, klippet, lyddesignet osv. på vegne af Polykrom Media 🤓